Stanovení dopadu změny sazeb spotřební daně z cigaret na výrobce a spotřebitele - Šmíd, Jan; Klazar, Stanislav, 1974-; Čejková, Eliška; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2019)
Bakalářská práce stanovuje, jaký dopad má změna spotřební daně z cigaret na výrobce a na spotřebitele ale i na cenu samotnou v České republice. Práce je rozdělena na tři části. První část se orientuje na teoretickou stránku věci, tedy zabývá teorií daňové incidence, nadměrným daňovým břemenem a neposledně také samotnou spotřební daní, primárně spotřební daní z tabákových výrobků. Druhá část je zaměřena na stanovení dopadů u výrobců a spotřebitelů v letech 2008 až 2018. V třetí části využiji data z části druhé k vytvoření statistických modelů k stanovení závislosti změny ceny na změně daně.
Vedoucí práce: Stanislav Klazar
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: zdanění a daňová politika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses