Finanční analýza podniku Roka transport s. r. o. - Matoušková, Hana (2019)
Cílem této práce je zhodnocení společnosti a zjištění finančního zdraví podniku ROKA Transport s. r. o. v letech 2013-2017. První část je zaměřena na teorii finanční analýzy a její ukazatele. Druhá část se zabývá analyzovanou společností a jejími konkurenčními podniky. Ukazatelé z teoretické části jsou, v praktické části, aplikovány na data podniků, která vycházejí z výročních zpráv společností. Tyto hodnoty jsou následně vyhodnoceny a porovnány. V závěru praktické části je nastíněn finanční plán pro rok 2018 a celkové zhodnocení analyzovaného období.