WACC při výnosovém oceňování podniku, zaměřené na odvětví energetiky - Nistorenco, Daniela-Anghelina; Šmídová, Radana, 1977-; Huňáček, Pavel; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2019)
Diplomová práce se zabývá metodikou výpočtu vážených průměrných nákladů kapitálu společnosti působící v energetickém odvětví. Práce je rozdělena na dvě časti: teoretickou, ve které jsou popsané jednotlivé metodiky výpočtu parametrů nákladů kapitálu (bezriziková míra, beta faktor, prémie kapitálového trhu, náklady cizího kapitálu). Je představen výstup studie agentury ValueTrust, která provedla analýzu parametrů nákladů vlastního kapitálu pro jednotlivé ekonomické sektory v rámci evropského trhu. V praktické časti byly odhadnuty vážené náklady kapitálu pro společnost ČEZ působící v České republice, Rumunsku a Turecku.
Vedoucí práce: Radana Šmídová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance a oceňování podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses