Strategická a finanční analýza firmy CZC.cz s.r.o. - David, Václav (2019)
Cílem této diplomové práce je provést strategickou a finanční analýzu firmy CZC.cz s.r.o. na základě veřejně dostupných dat v období let 2013–2017. Práce je rozdělena na část metodickou a praktickou.Teoretická část zahrnuje veškeré postupy, které byly následně použity v analytické části, společně s vymezením strategické a finanční analýzy. V rámci praktické části nalezneme základní informace o zkoumaném podniku a aplikaci teoretických postupů z části metodické. Strategická analýza je provedena z pohledu vnějšího a vnitřního potenciálu. Finanční analýza obsahuje horizontální a vertikální analýzu účetních výkazů, důležité poměrové ukazatele, srovnání s konkurenčními podniky a aplikaci bankrotních a bonitních modelů na zkoumaný podnik.