Ocenění akcií na vybraných trzích a příčiny jejich nad/podhodnocení - Soukup, Pavel; Dvořák, Jan; Červený, Martin; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2019)
Bakalářská práce se zabývá problematikou ocenění akcií na vybraných trzích a způsoby rozpoznání jejich nadhodnocení či podhodnocení. Pro účely zkoumání byl vybrán akciový index S&P 500. Nejprve je v práci představena globální, odvětvová a firemní fundamentální analýza, která tvoří informační základ pro oceňování akcií. Dále je vysvětlen hospodářský cyklus a možné teorie vysvětlení hospodářského cyklu. Ve druhé části práce jsou představeny další přístupy ocenění akcií a způsoby rozpoznání jejich nadhodnocení či podhodnocení. Závěrem je zpracováno zhodnocení těchto přístupů na základě grafického zpracování.
Vedoucí práce: Jan Dvořák
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses