Výdaje na zdravotnictví ve vybraných zemích - srovnávací studie - Naglaková, Barbora (2019)
Bakalářská práce se zabývá problematikou výdajů na zdravotní péči ve čtyřech zemích, jež jsou členy Evropské unie: Rakouska, Španělska, Polska a Bulharska. Kromě analýzy veřejných a soukromých výdajů jsou popsány i zdravotní systémy jednotlivých států, jejich ekonomická a demografická charakteristika. Závěrečná část práce analyzuje závislost celkových výdajů na zdravotní péči na výši hrubého domácího produktu.