Výdaje na zdravotnictví ve vybraných zemích - srovnávací studie - Naglaková, Barbora; Maaytová, Alena; Gajdošová, Eva; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2019)
Bakalářská práce se zabývá problematikou výdajů na zdravotní péči ve čtyřech zemích, jež jsou členy Evropské unie: Rakouska, Španělska, Polska a Bulharska. Kromě analýzy veřejných a soukromých výdajů jsou popsány i zdravotní systémy jednotlivých států, jejich ekonomická a demografická charakteristika. Závěrečná část práce analyzuje závislost celkových výdajů na zdravotní péči na výši hrubého domácího produktu.
Vedoucí práce: Alena Maaytová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses