Uzavírání smluv ve veřejné správě - Přenosilová, Denisa (2019)
Hlavním tématem této bakalářské práce jsou uzavírané veřejnoprávní smlouvy. V teoretické části se nachází obecná identifikace veřejnoprávních smluv, popis jednotlivých procesů, které veřejnoprávní smlouvy doprovází, obecné rozčlenění typů kontraktů na koordinační a subordinační. Následně je zde provedena komparace uzavíraných smluv ve sféře veřejné a soukromé. Praktická část se zabývá fenoménem veřejnoprávních smluv, které jsou uzavírané v konkrétním subjektu a to Středočeském kraji. Je zde provedena analýza uzavřených smluv v roce 2018. Následně se zde nachází optimalizační doporučení pro eliminaci či minimalizaci vad, které při uzavírání těchto kontraktů vznikají. V závěru práce je přehled vzorů smluv, které jsou ve Středočeském kraji nejčastěji využívány.