Uzavírání smluv ve veřejné správě - Přenosilová, Denisa; Jurčík, Radek, 1971-; Lechner, Tomáš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2019)
Hlavním tématem této bakalářské práce jsou uzavírané veřejnoprávní smlouvy. V teoretické části se nachází obecná identifikace veřejnoprávních smluv, popis jednotlivých procesů, které veřejnoprávní smlouvy doprovází, obecné rozčlenění typů kontraktů na koordinační a subordinační. Následně je zde provedena komparace uzavíraných smluv ve sféře veřejné a soukromé. Praktická část se zabývá fenoménem veřejnoprávních smluv, které jsou uzavírané v konkrétním subjektu a to Středočeském kraji. Je zde provedena analýza uzavřených smluv v roce 2018. Následně se zde nachází optimalizační doporučení pro eliminaci či minimalizaci vad, které při uzavírání těchto kontraktů vznikají. V závěru práce je přehled vzorů smluv, které jsou ve Středočeském kraji nejčastěji využívány.
Vedoucí práce: Radek Jurčík
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: veřejná správa a regionální rozvoj [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses