Financování základních uměleckých škol v České republice - Tomášová, Tereza (2019)
Cílem mé bakalářské práce je na konkrétním případě základní umělecké školy analyzovat a představit financování základních uměleckých škol v České republice, kterým plynou prostředky ze státního rozpočtu prostřednictvím veřejných výdajů. V teoretické části se krátce věnuji našemu školství jako celku a následně pak bližšímu vysvětlení zařazení a postavení základních uměleckých škol v tomto systému. V části praktické je pak podrobně analyzován vývoj nákladů a výnosů v pražské ZUŠ Ilji Hurníka v pětiletém období.