Bonitní a bankrotní modely a jejich aplikace pro porovnání finančního zdraví cestovních kanceláří - Pohlová, Michaela (2019)
Tato bakalářská práce pojednává o vybraných bonitních a bankrotních modelech a jejich schopnosti predikce finančních problémů v podniku. Vybrané modely jsou Kralicekův quick-test, Index bonity, Altmanovo Z-skóre, Index důvěryhodnosti manželů Neumaierových (IN95, IN05) a Tafflerův model. Metodická část práce obsahuje popis vybraných modelů. Praktická část se zaměřuje na aplikaci modelů na vybrané zbankrotované cestovní kanceláře a zhodnocení predikce finanční tísně.