Bonitní a bankrotní modely a jejich aplikace pro porovnání finančního zdraví cestovních kanceláří - Pohlová, Michaela; Červený, Martin; Škerlíková, Tatiana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2019)
Tato bakalářská práce pojednává o vybraných bonitních a bankrotních modelech a jejich schopnosti predikce finančních problémů v podniku. Vybrané modely jsou Kralicekův quick-test, Index bonity, Altmanovo Z-skóre, Index důvěryhodnosti manželů Neumaierových (IN95, IN05) a Tafflerův model. Metodická část práce obsahuje popis vybraných modelů. Praktická část se zaměřuje na aplikaci modelů na vybrané zbankrotované cestovní kanceláře a zhodnocení predikce finanční tísně.
Vedoucí práce: Martin Červený
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses