Finanční analýza FOL-Obal, s. r. o. - Doubrava, Jan; Dufková, Eva; Novák, Michal; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2019)
Hlavním cílem této bakalářské práce je provést finanční analýzu společnosti FOL-Obal, s. r. o. v letech 2013 až 2017 a posoudit finanční zdraví podniku pomocí vybraného bonitního a bankrotního modelu. Bakalářská práce je rozdělena do dvou primárních částí. První část se zabývá teorií a jsou v ní popsány metody a ukazatele, které jsou dále použity pro finanční analýzu. Druhá část této práce je praktická. Nejdříve jsou uvedeny základní informace o firmě a její historii, a poté se zaměřuje na finanční analýzu. Praktická část dále obsahuje horizontální a vertikální analýzu a výpočty poměrových ukazatelů. Výsledné hodnoty jsou během práce porovnávány s vybranými konkurenčními podniky a příslušný odvětvím. Závěrečná část se skládá ze zhodnocení finanční situace a doporučení pro budoucí řízení podniku.
Vedoucí práce: Eva Dufková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses