Finanční analýza společnosti Čepro a.s. - Hodboďová, Klára; Červený, Martin; Hostková, Helena; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2019)
Cílem bakalářské práce je vypracovat externí finanční analýzu společnosti ČEPRO, a. s., pro obchodní partnery za roky 2013-2017, a na jejím základě zhodnotit finanční stabilitu a zdraví společnosti. Práce je rozdělena do tři hlavních části. V první – metodické části je popsán předmět finanční analýzy včetně základních metod finanční analýzy, zdrojů informací pro finanční analýzu a bonitních a bankrotních modelů. Ve druhé části je představena analyzovaná společnost spolu s vybranými konkurenty. Praktická část se věnuje dříve popsaným metodám, jako jsou horizontální a vertikální analýzy, výpočtu poměrových ukazatelů se srovnáním s konkurencí a bankrotním a bonitním modelům. Závěr práce představuje celkové shrnutí finanční analýzy. Na základě provedené finanční analýzy nebyly zjištěny žádné významné hrozby, které by ovlivnily dosavadní chování společnosti nebo obchodní partnery.
Vedoucí práce: Martin Červený
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses