Analýza ziskovosti výkonů na příkladu konkrétního podniku - Horáková, Markéta (2019)
Tato bakalářská práce je zaměřena na analýzu ziskovosti výkonů na příkladu konkrétního podniku, který se zabývá robotickou automatizací procesů. Analyzovány jsou tři skupiny výkonů, kterými jsou licence, automatizace a školení. V teoretické části jsou vymezeny základní pojmy z oblasti ziskovosti výkonů, členění nákladů a kalkulací. Praktická část představuje základní informace o podniku, současný stav řešení a současné členění nákladů. Po rozdělení nákladů jsou sestaveny kalkulace zmíněných výkonů. Nakonec je vypočítán zisk na jednotky výkonů a doporučení, na které výkony se případně zaměřit.