Porovnání daně z příjmů v ČR a Švýcarsku - Karásková, Nela (2019)
Předmětem bakalářské práce je porovnání daně z příjmů České republiky a Švýcarska. Hlavním cílem je pomocí komparativní analýzy porovnat makroekonomické, mikroekonomické a další mezinárodní ukazatele daní z příjmů obou států. Makroekonomické ukazatele použité v práci jsou daňová kvóta a daňový mix. Mikroekonomický ukazatel, který státy porovnává je daňový klín. Mezi dílčí cíle patří popsat daně z příjmů v jednotlivých zemích, zaměřit se na veřejně zabezpečované služby a životní úroveň a dále porovnat daňové systémy obou zemí. První a druhá kapitola se věnují teorii o daních z příjmů v daných státech. Třetí kapitola se zaměřuje na komparaci daní z příjmů a celkových systémů.