Analýza vývoje hypotečního trhu v ČR ve světle regulatorních opatření - Němcová, Petra; Dvořák, Petr, 1960-; Palán, Luděk; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2019)
Diplomová práce se zabývá tématem vývoje hypotečního trhu ČR v kontextu nedávných regulatorních opatření ČNB. V úvodní části se práce zabývá vývojem na nemovitostním a hypotečním trhu v posledních pěti letech. V následujících kapitolách se diplomová práce věnuje rizikům pozorovaným regulátorem na trhu hypotečních úvěrů a nástroji, které ČNB k omezení těchto rizik používá. Poznatky z těchto kapitol jsou následně použity ke kvantitativní analýze dopadu těchto nástrojů na objem nových hypoték a zprostředkovaně také na vývoj cen nemovitostí.
Vedoucí práce: Petr Dvořák
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finanční inženýrství [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses