Predikčné modely vo finančnej analýze - Šulan, Peter Lukáš (2019)
Cieľom tejto bakalárskej práce je posúdenie schopnosti predpovedať hroziaci úpadok u vybraných predikčných modelov. V teoretickej časti budú predstavené české aj zahraničné predikčné modely. Následne budú popísané spôsoby výpočtu jednotlivých modelov a taktiež ich prednosti a nedostatky. V analytickej časti budú modely aplikované na vzorku 5 českých spoločností, ktoré sa dostali do úpadku. Predikčná schopnosť jednotlivých modelov bude sledovaná počas obdobia 5 rokov, ktoré úpadku predchádzali.