Predikčné modely vo finančnej analýze - Šulan, Peter Lukáš; Nistorenco, Taisia; Červený, Martin; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2019)
Cieľom tejto bakalárskej práce je posúdenie schopnosti predpovedať hroziaci úpadok u vybraných predikčných modelov. V teoretickej časti budú predstavené české aj zahraničné predikčné modely. Následne budú popísané spôsoby výpočtu jednotlivých modelov a taktiež ich prednosti a nedostatky. V analytickej časti budú modely aplikované na vzorku 5 českých spoločností, ktoré sa dostali do úpadku. Predikčná schopnosť jednotlivých modelov bude sledovaná počas obdobia 5 rokov, ktoré úpadku predchádzali.
Vedoucí práce: Taisia Nistorenco
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses