FAU a jeho postavenie na kapitálovom trhu - Machatová, Martina (2019)
Bakalárska práca sa zaoberá Finančným analytickým úradom a jeho postavením na kapitálovom trhu. Prvá časť sa venuje teoretickému objasneniu fungovania FAÚ a potrebe jeho založenia a ďalšieho rozvoja. Ďalej sa práca sústreďuje na medzinárodnú spoluprácu a členstvo vo výbore Moneyval. Cieľom práce je ozrejmiť súčasné trendy a zhodnotiť fungovanie systému opatrení proti legalizácií výnosov z trestnej činnosti na základe výročných správ publikovaných Finančným analytickým úradom.