Právní a ekonomické otázky podnikání v oblasti obnovitelných zdrojů - Černý, Pavel (2019)
Práce se zaměřuje na specifickou oblast práva, energetické právo v oblasti obnovitelných zdrojů energie. Zároveň s ohledem na komplexnost tohoto oboru podle R.J. Heffrona a dalších autorů, s ohledem na tzv. energetické trigema, propojuje právní a ekonomickou problematiku této oblasti v jejich vzájemných souvislostech. Díky kombinaci detailní analýzy a komparace právní regulace podnikání a vývoje energetiky v oblasti obnovitelných zdrojů energie směřuje poznatky ke dvěma obecnějším problémům, a to k otázce právní jistoty, zejména z hlediska stability a předvídatelnosti práva, a dále efektivnosti podle koncepce prof. V. Knappa, Efektivnost právních norem je posuzována ve vztahu dopadu na stabilitu právní úpravy podnikání v energetice obnovitelných zdrojů v ČR.