Koncept Industry 4.0 a jeho reflexe v Česku a na Ukrajině - Patskan, Arina; Šimůnková, Klára; Novák, Michal; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2019)
Bakalářské práce se zabývá analýzou konceptu Industry 4.0 a jeho role v dnešním světě. Hlavním cílem práce je zjistit, zda využívaní tohoto konceptu a zapojení nových technologií ve výrobě mění povahu a náplň práce zaměstnanců. V teoretické části je popsána definice pojmů Industry 4.0, jeho pozadí, principy a hlavní aspekty. Důležitou částí práce je pak predikce vztahu konceptu Industry 4.0 k různým sférám života a předpoklady o tom, jak se bude měnit svět díky aspektům tohoto konceptu. V praktické části se jedná o dnešním stavu průmyslového rozvoje v České republice a na Ukrajině a také jsou představený společností Jabil a Preciosa, ve kterých se konal výzkum. Výstupem práce je analýza kvantitativního výzkumu, který byl uskutečněn prostřednictvím dotazníkového šetření, a shrnutí vycházejících výsledků.
Vedoucí práce: Klára Šimůnková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2019
Obsahuje bibliografii
Rok obhajoby 2019
Keywords: průmysl 4.0; internet věcí; rozšířená realita; cloud computing; Česko; Ukrajina; management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; industry 4.0; Internet of things; augmented reality; cloud computing; Czechia; Ukraine; bachelor's theses