Využitie informačných technológií na podporu marketingových kampaní - Hrebeňáková, Ingrida (2019)
Táto bakalárska práca sa venuje prepojeniu marketingu a informačných technológii. Skúma sa, aké informačné technológie sú nutné, aby boli marketingové kampane správne nastavené, správne fungovali a aby sa dali efektívne analyzovať. Najprv sú v tejto práci spracované teoretické základy podnikovej informatiky a základy marketingu, ktoré sú kľúčové pre túto prácu. Následne je predstavená konkrétna spoločnosť, ktorá pre túto bakalársku prácu poskytla podklady. Je charakterizované fungovanie jej pravidelných marketingových kampaní. Ďalej sú popísané informačné technológie, ktoré sa využívajú na podporu, správu alebo vyhodnocovanie marketingových kampaní. V neposlednom rade sú zhodnotené využívané informačné technológie vo vybranom podniku. V závere je predstavené ďalšie plánované zavedenie nových informačných technológií na zlepšenie a zefektívnenie procesov akokoľvek súvisiacich s marketingovými kampaňami v konkrétnej spoločnosti.