Zavedení EDI komunikace ve společnosti - Urbanová, Anna; Pour, Jan; Sommer, Karin; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2019)
Diplomová práce, na téma „Zavedení EDI komunikace ve společnosti“ je zaměřena na vytvoření komplexního pohledu při zavádění elektronické výměny dat ve společnosti a podání ucelených informací o komplexním EDI řešení. Práce se zaměřuje na využívané standardy v EDI jako je standard UN/EDIFACT, identifikační kódy a další. Dále vysvětluje využívané formáty a jejich transformaci do jiných struktur pomocí XSL jazyka.Hlavním cílem práce je vytvoření metodiky pro zavedení EDI ve společnosti, která podrobně provede čtenáře celým procesem zavedení od prvotního rozhodnutí o realizaci projektu a zvážení výhod EDI až do závěrečné implementace navrženého řešení speciálně upraveného na míru zákazníka. Vytvořená metodika se skládá ze tří částí, kdy každá popisuje jednotlivé kroky, které jsou potřebné pro zavedení kompletního EDI řešení. Jako dílčí cíl si práce bere za úkol shrnout obecné informace o EDI, využívaných standardech, formátech a kódování. Částí práce je i popis konverzí a transformací dokumentů pomocí překladových šablon.Závěrem práce je výsledná metodika sumarizována a otestována při využití na reálném projektu zavedení EDI řešení.
Vedoucí práce: Jan Pour
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková informatika [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses