Místní strategie adaptace na změnu klimatu obce Šestajovice - východiska - Dvořák, Tomáš; Syrovátka, Oldřich; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu; Vávrová, Kamila (2019)
Obsahem této práce je posouzení katastrálního území obce Šestajovice v okrese Praha – východ z enviromentálních hledisek. Zaměřuje se především na vodní hospodářství, odtokové poměry a zadržování vody v krajině s ohledem na potřebu adaptace na změny klimatu. Výsledkem práce je analýza, která je základem pro tvorbu návrhů opatření. Těmito opatřeními se rozumí místní úpravy týkající se uvedené oblasti a s tím související komplexní pozemkové úpravy. Práce vychází z metodiky tvorby místní adaptační strategie na změnu klimatu a akceptuje Národní akční plán strategie na změnu klimatu. Teoretická část se komplexně zabývá globálními klimatickými změnami. Praktická část analyzuje danou obec včetně návaznosti na její okolí. Závěr hodnotí zjištění vzešlá z analýzy a reaguje na možná rizika.
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2019
Vedoucí práce: Oldřich Syrovátka
Obsahuje bibliografii
Rok obhajoby 2019
Keywords: klimatické změny; vodní hospodářství; retence vody; obce; management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; climate changes; water management; water retention; municipalities; bachelor's theses