Porovnání právních, účetních a daňových aspektů úvěrového a leasingového financování - Svitáková, Svetlana (2019)
Tato diplomová práce je věnována dvěma základním druhům financování podniku – leasingu a úvěru. Teoretická část práce je zaměřena primárně na porovnání jejich právních, účetních a daňových aspektů. Také je vymezeno řešení této problematiky dle IFRS. Dále je provedeno porovnání ekonomické výhodnosti leasingu a úvěru, porovnání účetního a daňového řešení a právních aspektů vyplývajících z leasingové a úvěrové smlouvy na praktickém příkladu.