Porovnání právních, účetních a daňových aspektů úvěrového a leasingového financování - Svitáková, Svetlana; Müllerová, Libuše, 1945-; Kmoch, Štěpán; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2019)
Tato diplomová práce je věnována dvěma základním druhům financování podniku – leasingu a úvěru. Teoretická část práce je zaměřena primárně na porovnání jejich právních, účetních a daňových aspektů. Také je vymezeno řešení této problematiky dle IFRS. Dále je provedeno porovnání ekonomické výhodnosti leasingu a úvěru, porovnání účetního a daňového řešení a právních aspektů vyplývajících z leasingové a úvěrové smlouvy na praktickém příkladu.
Vedoucí práce: Libuše Müllerová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses