Zadluženost českých domácností jako sociální problém - Trendová, Veronika (2019)
Tato bakalářská práce se zaměřuje na zadluženost českých domácností jako sociální problém. Práce se zaměřuje na vliv zadluženosti ve společnosti, na problémy, které zadluženost ve společnosti způsobuje. Cílem práce je specifikace problémů, které se od zadluženosti odvíjí. Práce představí aktuální ekonomická data a zároveň představí data sociologických výzkumů, jak jedinci a rodiny vnímají problém zadluženosti a co je k vlastnímu zadlužování vede. Bude představena také politika České republiky, která by měla problém se zadlužeností a následnou chudobou omezovat.