Změny ve spotřebě piva v České republice - Lhotková, Helena (2019)
Náplní diplomové práce je analýza spotřebního chování obyvatel České republiky související s konzumací piva. Tato problematika je velmi široká a rozsah řešení by přesáhnul možnosti této práce. Z tohoto důvodu byla pro analýzu vybrána pouze v dnešní době nejvíce diskutovaná témata, která byla odhalena v rámci teoretické rešerše dostupných knižních a internetových zdrojů. Samotná analýza se věnuje problematice spotřeby piva v České republice z pohledu množství a nejčastějšího místa konzumace piva, dále pak preferenci piva dle stupňovitosti a spotřebě piva dle obalů. Samostatná část je věnována zákaznické akceptovatelnosti ceny piva.