Aplikace vícekriteriálního hodnocení variant - postavení společnosti Samsung na českém trhu z pohledu nabídky výrobků - Bláhová, Jana (2019)
Cílem diplomové práce je zhodnocení postavení společnosti Samsung na českém trhu prostřednictvím porovnání jejích výrobků s konkurenčními. Analýza je provedena z pohledu tří druhů výrobků, a to blu-ray přehrávačů, televizorů a mobilních telefonů vzhledem k několika skupinám potenciálních spotřebitelů. K porovnání jsou využity metody vícekriteriálního hodnocení variant, a to metody WSA, TOPSIS, ELECTRE III, PROMETHEE II a MAPPAC.