Podnikatelský plán na založení společnosti pro instalaci a zprovoznění malých fotovoltaických elektráren. - Borůvka, Petr; Zadražilová, Dana, 1958-; Zadražil, Václav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2019)
Cílem bakalářské práce je sestavení podnikatelského plánu za účelem zjištění, zda a za jakých podmínek se vyplatí založit společnost instalující a zprovozňující malé fotovoltaické elektrárny, tzv. mikrozdroje. Novela Energetického zákona umožňuje od roku 2016 instalovat malé fotovoltaické elektrárny s výkonem do 10kWp bez licence od Energetického regulačního úřadu. Bohužel stávající legislativní omezení nepřinesla očekávaný solární boom těchto mikrozdrojů i přes dotační podporu. V teoretické části práce bych chtěl tato legislativní omezení popsat s návazností na praktická řešení v mém podnikatelském záměru. Primárním cílem společnosti nebude prodávat fotovoltaické panely, ale služba zákazníkům zahrnující vše od instalace, regulace, zamezení přetoků vyrobené energie do distribuční sítě až po měření včetně poradenství. Cílovou skupinou pro společnost budou zákazníci, kteří uvažují o pořízení FVE bez licence a také stávající provozovatelé malých FVE potýkající se s problémy s přetoky vyrobené energie do sítě a s problémy s měřením.
Vedoucí práce: Dana Zadražilová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: manažer obchodu [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses