Sektor osobních elektrických automobilů v Číně : význam, výzvy a perspektivy - Mašata, Adham (2019)
Diplomová práce charakterizuje automobilový průmysl Čínské lidové republiky se zaměřením na technologii elektrických vozů. Práce má za cíl identifikovat a prezentovat faktory, které Číně umožnily získat přední příčku co se týče výroby a prodejů v tomto automobilovém sektoru. Jsou zde analyzovány důvody pro elektrifikaci daného trhu a celkově vysvětlen jeho význam. Práce se dále zabývá státní politikou podpory elektromobility či přístupem čínských spotřebitelů k problematice. Současná vysoká úroveň daného trhu byla dosažena právě pomocí intenzivní propagace a podpory formou centrálního plánování a následným pozitivním přijetím čínskou společností.