Daň z příjmů právnických osob České republiky a Itálie - Ghilardi, Andrea (2019)
Předmětem práce je srovnání daňových systémů zemí Evropské Unie, České republiky a Itálie. Přímo se zaměřuje na způsoby výpočtu základu daně z příjmu právnických osob, a na jejich odlišnosti v daných zemích. Cílem je porovnání daňové povinnosti daňových poplatníků, kterými jsou právnické osoby. Cíle je dosaženo prostřednictvím komparace dvou identických modelových společností, z nichž jedna má sídlo v Itálii, druhá v České republice. Konečným výstupem je kalkulace daně z příjmu modelových společností provedená na jejich účetní závěrce.