Daň z příjmů právnických osob České republiky a Itálie - Ghilardi, Andrea; Hajdíková, Taťána; Oberreiterová, Olga; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2019)
Předmětem práce je srovnání daňových systémů zemí Evropské Unie, České republiky a Itálie. Přímo se zaměřuje na způsoby výpočtu základu daně z příjmu právnických osob, a na jejich odlišnosti v daných zemích. Cílem je porovnání daňové povinnosti daňových poplatníků, kterými jsou právnické osoby. Cíle je dosaženo prostřednictvím komparace dvou identických modelových společností, z nichž jedna má sídlo v Itálii, druhá v České republice. Konečným výstupem je kalkulace daně z příjmu modelových společností provedená na jejich účetní závěrce.
Vedoucí práce: Taťána Hajdíková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2019
Obsahuje bibliografii
Keywords: daň z příjmů právnických osob; srovnávací metody; Česko; Itálie; management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; corporation tax; comparative methods; Czechia; Italy; bachelor's theses