Finanční plán pro založení jezdecké školy - Sedláčková, Monika (2019)
Bakalářská práce se zabývá vypracováním finančního plánu fyzické osoby-podnikatele pro založení jezdecké školy a zřízení jezdeckého klubu ve Velkém Meziříčí. Teoretická část je zaměřena na problematiku a popis podnikání v České republice. Uvedeny jsou základní pojmy z oblasti podnikání, popsána struktura podnikatelského a finančního plánu a legislativní podmínky zahájení podnikání. Praktická část se věnuje představení podnikatelského záměru, předmětu podnikání, analýz a použitým metodám. Na ně navazuje finanční část, ve které je zpracován zakladatelský rozpočet, který zahrnuje rozpočet startovního kapitálu, výpočet bodu zvratu, propočet příjmů a výdajů pro první rok podnikání ve všech třech variantách-pesimistické, realistické a optimistické. Dále je proveden výpočet daně z příjmů fyzických osob a celkových odvodů na příslušné instituce až po vyplnění formuláře daně z příjmů a přehledů o příjmech a výdajích ze samostatné činnosti. Závěrem je zjištění, zda může být podnikatelský plán realizován a dosahovat určité míry zisku.