Finanční plán pro založení jezdecké školy - Sedláčková, Monika; Pevná, Jana; Hajdíková, Taťána; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2019)
Bakalářská práce se zabývá vypracováním finančního plánu fyzické osoby-podnikatele pro založení jezdecké školy a zřízení jezdeckého klubu ve Velkém Meziříčí. Teoretická část je zaměřena na problematiku a popis podnikání v České republice. Uvedeny jsou základní pojmy z oblasti podnikání, popsána struktura podnikatelského a finančního plánu a legislativní podmínky zahájení podnikání. Praktická část se věnuje představení podnikatelského záměru, předmětu podnikání, analýz a použitým metodám. Na ně navazuje finanční část, ve které je zpracován zakladatelský rozpočet, který zahrnuje rozpočet startovního kapitálu, výpočet bodu zvratu, propočet příjmů a výdajů pro první rok podnikání ve všech třech variantách-pesimistické, realistické a optimistické. Dále je proveden výpočet daně z příjmů fyzických osob a celkových odvodů na příslušné instituce až po vyplnění formuláře daně z příjmů a přehledů o příjmech a výdajích ze samostatné činnosti. Závěrem je zjištění, zda může být podnikatelský plán realizován a dosahovat určité míry zisku.
Vedoucí práce: Jana Pevná
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2019
Obsahuje bibliografii
Rok obhajoby 2019
Keywords: podnikatelské projekty; jezdecké kluby; finanční plánování; účetní výkazy; management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; business planning; horse clubs; financial planning; financial statements; bachelor's theses