Motivace pro dosahování výkonů ve vybrané firmě - Duben, Lukáš; Stejskalová, Irena, 1957-; Kozáková, Petra; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2019)
Cílem mé bakalářské práce je zjistit, jaký vliv má správná motivace na rozsah a kvalitu výkonu. Podle zjištěných výsledků z výzkumu udělat návrh pro firmu na zlepšení v problematických oblastech. Teoretická část slouží k definování 4 základních pojmů: motivace, řízení pracovního výkonu, pracovní podmínky a odměňování. Jsou v ní také rozpracovány teorie motivace a teorie řízení pracovního výkonu. V praktické části je představena firma XTline, s. r. o, zvolená metoda výzkumu a analýza získaných informací z dotazníkové šetření a rozhovoru. Otázky se týkají motivace, pracovního výkonu a pracovních podmínek z pohledu zaměstnanců. Sběr dat ve firmě je prováděn dvěma metodami výzkumu. První metodou je dotazník a druhou je polostrukturovaný skupinový rozhovor. Ze získaných dat a analýzy je sestaven návrh na opatření.
Vedoucí práce: Irena Stejskalová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2019
Obsahuje bibliografii
Rok obhajoby 2019
Keywords: pracovní motivace; řízení pracovního výkonu; pracovní podmínky; pracovní výkon; management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; employee motivation; performance management; working conditions; work performance; bachelor's theses