Vliv finanční motivace na výkony ve sportovních klubech - Konečný, Daniel (2019)
Cílem této práce bylo zjištění, zda existuje vztah mezi finanční motivací ve formě fixní složky platového ohodnocení či výkonnostních bonusů a pokut a úrovní týmového a individuálního výkonu v prostředí profesionálního fotbalu. Finanční motivace, respektiveobecně platy profesionálních fotbalistů jsou díky neustálému růstu často diskutovanou problematikou. Tato práce přináší zjištění, zda mají platy skutečně své opodstatnění z hlediska předváděných výkonů, ať už celého týmu či jednotlivých hráčů. Práce byla založena na sběru dat týkajících se finanční motivace a ukazatelů úrovně výkonu ve fotbale. Na základě dosavadních výzkumů v oblasti finanční motivace ve fotbale byly vyjádřeny hypotézy, které byly následně testovány analytickými nástroji MS EXCEL. Z výsledků je patrné, že ne všechny aspekty, ať už týmového či individuálního výkonu, lze ovlivnit výší finanční motivace.