Principy marketingové komunikace českých vysokých škol ve směru k ruskojazyčným studentům - Alferova, Valeriya (2019)
Marketingová komunikace je nedílnou součásti fungování českých vysokých škol. V posledních letech se Česko střetlo s problémem ve formě slabších populačních ročníků a tím i s malou obsazeností VŠ. I přes to, že tento problém není věcný, měl by se řešit. Tato práce je zaměřena na popsaní důležitých marketingových aspektů pro přilákání vybrané skupiny studentů na vysoké školy. Jako jeden z dílčích cílů práce je vyčlenění marketingových nástrojů, které jsou schopné oživit vybranou českou fakultu. Výsledkem práce je na základě získaných údajů od respondentů vytvořit vhodný návrh pro naplnění kapacit FM VŠE pomoci přilákání studentů ze zahraničí.