Hodnocení managementu krajiny v části povodí Lužnice s ohledem na odtokové poměry - Reiniš, Daniel (2019)
Cílem diplomové práce je navrhnout stabilizační systém, který umožní při správném použití ve všech katastrálních území CHKO stabilizovat odtokové poměry v krajině, a tak získat dostatek vody pro tradiční rybniční soustavu v Třeboni. Pro správné navržení stabilizačního systému budou na území provedeny výzkumy, které zanalyzují odvodnění a hydrologickou síť. Dále bude proveden výzkum vlivu srážek v oblasti na výšku hladiny řeky Lužnice. Na tuto analýzu bude navázáno dotazníkovým šetřením v rybářské společnosti Třeboň Hld. a.s. Následně je v práci rozebíráno modelové území Lomnice nad Lužnicí, na něm byl výzkum proveden za účelem získání dodatečných informací. V závěru práce je definován stabilizační systém a jeho způsoby používání.