Daňové aspekty fúze z pohledu nástupnické společnosti - Svobodová, Marie (2019)
Tato diplomová práce se zabývá problematikou daně z příjmů právnických osob v souvislosti s realizací přeměny ve formě fúze. Práce je rozdělena do tří hlavních kapitol. První kapitola je věnována právní problematice a stěžejní právní terminologii, která je následně aplikována v rámci druhé kapitoly. Druhá kapitola zmiňuje hlavní daňové aspekty, které by měla nástupnická společnost vzít v úvahu v případě realizace fúze a rovněž zmiňuje rizika, kterým nástupnická společnost může čelit. Závěrečná kapitola hodnotí daňově aspekty a odhaduje budoucí vývoj daňového práva v souvislosti s přeměnami obchodních společností.