Daňové aspekty fúze z pohledu nástupnické společnosti - Svobodová, Marie; Marková, Hana, 1950-; Vybíral, Roman; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2019)
Tato diplomová práce se zabývá problematikou daně z příjmů právnických osob v souvislosti s realizací přeměny ve formě fúze. Práce je rozdělena do tří hlavních kapitol. První kapitola je věnována právní problematice a stěžejní právní terminologii, která je následně aplikována v rámci druhé kapitoly. Druhá kapitola zmiňuje hlavní daňové aspekty, které by měla nástupnická společnost vzít v úvahu v případě realizace fúze a rovněž zmiňuje rizika, kterým nástupnická společnost může čelit. Závěrečná kapitola hodnotí daňově aspekty a odhaduje budoucí vývoj daňového práva v souvislosti s přeměnami obchodních společností.
Vedoucí práce: Hana Marková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podnikání a právo [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses