Analýza konkurenceschopnosti ve stavebnictví - Koryčanský, Miroslav (2019)
Bakalářská práce popisuje situaci konkurenceschopnosti firmy XY ve stavebnictví v Praze. Teoretická část práce se zaměřuje na obecný popis konkurence a jeho částí. Vyjmenování hlavních faktorů, specifikací, bariér a strukturou stavebnictví. Praktická část se zabývá současnou situací ve stavebnictví, představením firmy XY, analýzou konkurentů, PEST a SWOT, Porterovým modelem pěti sil a BCG maticí společnosti XY. Závěr práce uvádí doporučení na zvýšení konkurenceschopnosti a budování konkurenční výhody.