Analýza konkurenceschopnosti ve stavebnictví - Koryčanský, Miroslav; Sadílek, Tomáš; Hradský, Ondřej; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2019)
Bakalářská práce popisuje situaci konkurenceschopnosti firmy XY ve stavebnictví v Praze. Teoretická část práce se zaměřuje na obecný popis konkurence a jeho částí. Vyjmenování hlavních faktorů, specifikací, bariér a strukturou stavebnictví. Praktická část se zabývá současnou situací ve stavebnictví, představením firmy XY, analýzou konkurentů, PEST a SWOT, Porterovým modelem pěti sil a BCG maticí společnosti XY. Závěr práce uvádí doporučení na zvýšení konkurenceschopnosti a budování konkurenční výhody.
Vedoucí práce: Tomáš Sadílek
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: manažer obchodu [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses