Zaměstnanost seniorů v České republice - Novák, Jakub; Jaegerová, Václava; Ježková Petrů, Gabriela; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2019)
Bakalářská práce se zabývá zaměstnaností seniorů v České republice. Hlavním cílem této bakalářské práce je klasifikování a zhodnocení faktorů, které nějakým způsobem ovlivňují zaměstnanost lidských zdrojů se zaměřením na zaměstnatelnost osob starší 60 let v České republice. Teoretická část se věnuje hlubšímu objasnění pojmu senior, kde je charakterizováno stáří a následné změny, ke kterým dochází při přechodu do stáří. Dále se zabývá problematikou odchodu do důchodu a změnami s tím spojené. Teoretická část se následně zabývá i problematikou motivace a potřeb seniorů a také postavením seniorů na trhu práce včetně hodnocení jejich silných a slabých stránek. V praktické části je proveden kvantitativní výzkum, kde pomocí dat, získaných z dotazníků, jsou zjišťovány faktory, které ovlivňují zaměstnanost seniorů v České republice.
Vedoucí práce: Václava Jaegerová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2019
Obsahuje bibliografii
Rok obhajoby 2019
Keywords: trh práce; senioři; zaměstnávání osob 50+; pracovní motivace; Česko; management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; labor market; older people; employment of persons 50+; employee motivation; Czechia; bachelor's theses