Zaměstnanost seniorů a osob v poproduktivním věku z hlediska jejich vlastní motivace - Chalupa, Martin; Jaegerová, Václava; Ježková Petrů, Gabriela; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2019)
Bakalářská práce se zabývá zkoumáním a hodnocením faktorů, které působí na zaměstnanost seniorů a osob v poproduktivním věku z hlediska jejich vlastní motivace. Hlavním cílem je tedy zjistit, co především motivuje seniory k pracovní činnosti. V teoretické části jsou definovány základní pojmy související s tématem, dále je popsán demografický vývoj, proces stárnutí, úroveň důchodu v ČR, a nakonec aktivní stáří, ke kterému patří také pracovní aktivita seniorů. V praktické části je proveden kvantitativní výzkum, v němž jsou prostřednictvím dotazníkového šetření získávány informace od samotných seniorů. Na základě těchto informací jsou pak hodnoceny jednotlivé faktory související s jejich zaměstnaností, a především motivací k práci.
Vedoucí práce: Václava Jaegerová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2019
Obsahuje bibliografii
Rok obhajoby 2019
Keywords: zaměstnávání důchodců; senioři; pracovní motivace; trh práce; stárnutí obyvatelstva; management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; employment of retirees; older people; employee motivation; labor market; population aging; bachelor's theses