Zhodnocení finanční situace ve vybrané organizaci - Richter, Jan (2019)
Cílem této bakalářské práce je zhodnotit finanční zdraví ČSOB Pojišťovny v období 2015–2017. V teoretické části je čtenář seznámen s elementárními metodami a zdroji, které finanční analýza využívá. Dále jsou rozebrána specifika finanční analýzy komerčních pojišťoven. Praktická část aplikuje vybrané metody a porovnává je s vybraným vzorkem konkurenčních pojišťoven. Výsledná zjištění jsou následně shrnuta v závěrečné části této práce.