Zhodnocení finanční situace ve vybrané organizaci - Richter, Jan; Vinšová, Tereza; Pevná, Jana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2019)
Cílem této bakalářské práce je zhodnotit finanční zdraví ČSOB Pojišťovny v období 2015–2017. V teoretické části je čtenář seznámen s elementárními metodami a zdroji, které finanční analýza využívá. Dále jsou rozebrána specifika finanční analýzy komerčních pojišťoven. Praktická část aplikuje vybrané metody a porovnává je s vybraným vzorkem konkurenčních pojišťoven. Výsledná zjištění jsou následně shrnuta v závěrečné části této práce.
Vedoucí práce: Tereza Vinšová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2019
Obsahuje bibliografii
Rok obhajoby 2019
Keywords: finanční analýza; komerční pojišťovny; srovnávací metody; management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; financial analysis; commercial insurance companies; comparative methods; bachelor's theses