Zhodnocení finanční situace vybrané organizace - Babiš, Adrián; Vinšová, Tereza; Pevná, Jana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2019)
Cieľom bakalárskej práce je realizovať rozbor a zhodnotenie finančního zdravia podniku za obdobie 2015-2018 na základe získaných informácií o spoločnosti z účtovných výkazov. V teoretickej časti budú predstavené ciele, zdroje, užívatelia finančnej analýzy. Následne budú popísané metódy finančnej analýzy rozdelené na absolútne, pomerované a rozdielové ukazatele. V praktickej časti budú predstavená analyzovná spoločnosť a následne realizovaný výpočet ukazateľov prestavených v teoretickej časti. Výsledky budú porovnané s odporúčanými hodnotami z dôvodu absencie relevantních dát z odvetvia.
Vedoucí práce: Tereza Vinšová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2019
Obsahuje bibliografii
Rok obhajoby 2019
Keywords: finanční analýza; podniková ekonomika; finance podniku; management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; financial analysis; managerial economics; business finance; bachelor's theses