Postavení žen na trhu práce v ČR - Krajícová, Michaela (2019)
Tato bakalářská práce se zaměřuje na Postavení žen na trhu práce v České republice. Zaměřuje se na historii i současný stav postavení žen na trhu práce. Zabývá se diskriminací žen, jejími formami a právní ochranou díky jejíž pomoci se můžou postižené ženy bránit. Dále zmiňuje efektivní formy zaměstnání či jiné nástroje, které pomáhají usnadňovat ženám jejich situaci na trhu práce. V druhé polovině práce je provedeno dotazníkové šetření a rozhovor s vedoucím pracovním Inspektorátu práce.